vrijdag 13 december 2013

USA

Afgelopen zomer hebben we met 3en een rondreis gemaakt door het westen van de USA. Deze rondreis had een duur van 46 dagen.

Los Angeles, CA

We zijn onze reis begonnen in een van de meest indrukwekkende stad van de verenigde staten namelijk Los Angeles. Onze eerst dag bestond uit een bezoek aan Hollywood en Beverly Hills.









De tweede dag bestond uit een bezoek aan Santa Monica, Venice Beach en we hebben Downtown verkend
























We hebben ons bezoek aan LA afgesloten met een bezoek aan de Universal Studios.






















Op de 4de dag hebben we gaan we onze reis vervolgen naar San Diego, CA onderweg hebben we nog even gestopt bij de Crystal Cathedral in Orange, CA


San Diego, CA

Aangekomen in San Diego hebben we meteen een bezoek gebracht aan het Gaslight District





Op de 5e dag hebben we San Diego nog verder verkend. We hebben o.a het Balboa park en de Old town bezocht.







Joshua Tree (Palm Springs), CA

Op de 6e dag zijn we vroeg in de ochtend vertrokken richting het altijd hete Palm Springs, CA, van hieruit hebben we een bezoek gebracht aan het Joshua Tree NP.










Flagstaff, AZ

Vandaag zijn we Arizona binnen gereden ook wel de Grand Canyon State genoemd, dit is dan ook wat we gaan doen een bezoek brengen aan de Grand Canyon.

Op de 7e dag zijn we via het touristische plaatsje Williams, AZ naar ons hotel in Flagstaff, AZ gereden dit is onze laatste stop voor een bezoek aan de Grand Canyon.




Grand Canyon South Rim, AZ

Vandaag gaan we naar de Grand Canyon omdat we storm op komst was moesten we ons bezoek helaas al vroeg beëindigen.







Op de 9e dag hebben we nogmaals een bezoek gebracht aan de Grand Canyon aangezien we nog niet alles hadden gezien. We zijn vroeg in de ochtend vertrokken en hebben nog een aantal viewpoint bezocht, daarna hebben we de Desert View Drive gereden. Dit is een weg waar u met eigen auto kunt rijden en u langs verschillende uitzichtpunten leid. Aan het einde van deze weg staat de Desert View Tower. Nadat we deze weg gereden hadden hebben we onze weg vervolgd naar Page, AZ











Grand Canyon South Rim, AZ

We hebben overnacht in Page, AZ waar we later terug zullen komen vandaag gaan we een bezoek brengen aan de Grand Canyon South Rim. De weg naar deze South Rim was adembenemend. Helaas vonden we de South Rim zelf veel minder mooi dan de toeristische North Rim, dit omdat de South Rim erg bebost is.







 Page, AZ 


De 11e dag zijn we teruggereden naar Page van hieruit gaan we een bezoek brengen aan Horseshoe Bend, de Glen Canyon Dam, Antelope Canyon, Lake Powell en Rainbow Bridge


Allereerst bezochten we Horseshoe Bend.



Horseshoe Bend in HDR
Vanuit Horseshoe Bend zijn we naar de Glen Canyon Dam gereden.




Voor de 12e dag staat de Antelope Canyon en Lake Powell op het programma.

De Antelope Canyon is een slot canyon gelegen in de staat Utah. Het is de meest gefotografeerde slot Canyon van de US, het is dan ook een hele mooie plek om foto's te maken. Er zijn twee Antelope Canyon's, de upper en de lower. Wij brachten een bezoek aan beide. De upper canyon is smaller en staat bekend om zijn mooie kleuren dit komt door het licht dat van boven in de canyon schijnt. De lower canyon is breder en lichter. Persoonlijk sprak ons de lower canyon het meest aan dit komt doordat hij langer is en je er rustiger doorheen kunt lopen. Ook is de groep waarmee u door de canyon loopt kleiner het is dus makkelijk om foto's te maken.

Upper Antelope Canyon 




Lower Antelope Canyon






Lake Powell


Lake Powell in HDR
We hebben besloten om de 13e dag een boottocht te maken over het beroemde Lake Powell. Het hoogtepunt en eindpunt van deze boottocht is Rainbow Bridge. Dit is de grootste natuurlijke boog (bridge) ter wereld.










Enkele HDR foto's van Rainbow Bridge




Monument Valley, UT

De 14e dag staat in het teken van Monument Valley gelegen op de grens tussen de staten Utah en Arizona. We zijn vroeg weggereden uit Page richting Monument Valley. Deze Monument Valley is een Navajo Tribal Park dit betekend dat het gelegen is in een Navajo reservaat en dus "eigendom" is van de Navajo. Vanuit het dorpje Kayenta bezochten we in de middag Monument Valley.






Monument Valley in HDR







Moab, UT

Voor de 15e dag stond een lange reis gepland naar Moab, UT van hieruit wilden we een bezoek brengen aan Arches NP. Onderweg hebben we een bezoek gebracht aan Natural Bridges NM wederom was de weg er naartoe zeer mooi. 




Nadat we aangekomen waren in Moab zijn we naar het Dead Horse Point State Park gereden dit ligt zo'n 50km van Moab.





Arches NP, UT

Op de 16e dag van onze reis hebben we een bezoek gebracht aan Arches NP. Dit nationaal park staat geheel in het teken van de vele natuurlijke bogen die in de rotsen gevormd zijn. Arches was een van de mooiste Nationale parken die we hebben bezocht deze reis.





Double Arch
Delicate Arch
Denver, CO

De 17e dag bestond vooral uit het reizen van Moab naar de hoofdstad van Colorado, Denver. De 18e dag hebben we een bezoek gebracht aan deze prachtige mooie stad met zijn fantastische architectuur. 








Custer (Mt. Rushmore, Badlands NP, Crazy Horse MM), SD

De 19e dag zijn we aangereden richting de Black Hills in South Dakota. Eenmaal aangekomen in Custer, SD zijn we meteen aangereden naar een van de meest bezochte toeristische trekpleisters van de USA namelijk Mount Rushmore.


Mt. Rushmore in HDR


Mt. Rushmore by night

De 20e dag bestond uit een bezoek aan het Badlands NP en het Crazy Horse Memorial.








Het Crazy Horse Memorial is een uit rotsen gehouwen monument gelegen in de Black Hills zo'n 40 km van Mt. Rushmore. Het monument is nog steeds niet af en word geheel gefinancierd door giften.



Cody, WY 

De 21e dag is een reisdag, we gaan vandaag van Custer, SD naar Cody, WY van hieruit gaan we een bezoek brengen aan het prachtige Yellowstone NP. Onderweg hebben we een aantal bezoeken gepland we zullen stoppen in Deadwood, SD dit is een oude Amerikaanse cowboystad. Van hieruit gaan we naar Devils Tower, WY daarna reizen we verder naar Cody, WY.










Zie voor het vervolg USA 2





Geen opmerkingen:

Een reactie posten